ซุปเห็ดกระด้าง/ ซุปเห็ดกระด้าง
|
ซุปเห็ดกระด้างสูตรเด็ด - เห็ดกระด้างหรือเห็ดบด เป็นอาหารที่คนนิยมกินทั้งสดทั้งแห้ง มื้อวานฅนภูไทเอางัวไปล่าม ไปพ้อเห็ดกระด้างขอนหนึ่ง เลยสิเอามาซุปสู่พี่น้องเฮากินมาเบิ่งวิธีเฮ็ดกันเลยครับ
เครื่องปรุงผักที่ใส่กะมี - หมากถั่ว
- หมากแข้ง
- หมากเขือ
- ถั่วพู
- ผักแพว
- ต้นหอม
- ผักชี
- สาระแหน่
- งาคั่ว
- แล้วกะปลาค่อ
วิธีทำซุปเห็ดกระด้าง - เอาเห็ดกระด้างไปล้าง ใส่หม้อขึ้นตั้งไฟ ใส่หมากถั่ว หมากแข้ง หมากเขือ ถั่วพู ลงไป
- พอน้ำเดือดใส่น้ำปลาแดกลงไป ใส่ปลาค่อลงไป
- กะว่าเห็ดสุกดีแล้วกะเอามาหั่นแล้วกะฟักให้ละเอียด
- เอาเห็ดที่ฟักได้ที่แล้วไปตำเพื่อให้นุ่มบ่แข็ง แล้วกะหั่นหมากถั่ว ถั่วภู ใส่ลงไป ใสหมากแข้งหมากเขือลงไป ตำให้เข้ากัน
- ใส่เนื้อปลาค่อลงไปตำให้เข้ากัน
- ใส่งาคั่วป่น(ลืมบอกไปต้องเอางาไปคั่วแล้วกะตำให้ละเอียดก่อน) ใส่ผัก พริกป่น ใส่น้ำต้มลงไป ปรุงรสตามใจชอบ
|
แสดงความคิดเห็น