|
ส่วนผสมหมกปลาซิว - ปลาซิว
- ผักชี
- ผักหอม
- พริกสดอ่อน
- น้ำปลา
- ผงชูรส ตะไคร้
- ผักอีตู (ใบแมงลัก )
- เกลือ
- ผงชูรส ( แป้งนัว )
- ใบตอง
- ข้าวเบือ( ข้าวสารเอาไปแช่น้ำให้มันอ่อนแล้วตำ )
วิธีทำหมกปลาซิว - ล้างปลาชิวให้สะอาดแล้วกะเอาใสชามไว้
- ทุบตะไคร้แล้วกะตัดเป็นท่อน ยาวจัก 2 – 3 ชม. หรือสิหั่นเป็นซิ้น ซิ้น กะได๋ ใส่ข้าวเบือลงไป จ
- ากนั้นกะปรุงรสด้วยน้ำปลา เกลือ ผงชูรส แล้วกะตามด้วย พริกสดอ่อน ผักซี ผักอีตู ตระไคร้ลงไปแล้วกะคุกเคล้าให้เข้ากัน
- พอเสร็จแล้วกะตักใส่ใบตองห่อ เป็นหมก ๆ แล้วกะเอาไปหนึ่ง จัก ( ประมาณ1) 10 – 15 นาที บ่ซั่นกะเอาไปปิ้งกะได๋
- พอสุกแล้วกะใส่จานทานได้เลย เปิดออกหอมผักอีตู แม่นแท้เอาข้าวเหนียวฮ้อน ฮ้อน จ้ำ แห่งแซบหลาย
|
แสดงความคิดเห็น